Пакет за медиуми

Вовед

Музиката е наша страст. Уживањето но и опсервирањето на музиката е наше секојдневие. Кога веќе го правиме тоа, не ни беше тешко да креираме модерно музичко списание во дигитален формат за да ги пренесеме вестите од светот на музиката до сите заинтересирани.

Не би си правеле никакви ограничувања во однос на изборот на содржини што ќе не лимитираат да пренесуваме само за светот на музиката од Македонија. Напротив, апетитите за добра музика и интересни информации од нејзиниот свет се многу поголеми. Нашите апетити се во рамки на глобалната музичка индустрија и воопшто светот на музиката. Сепак примарниот фокус на интерес во овој контекст ни е регионот (регионот дефиниран од геолокацијата што е дефинирана од Балканскиот полуостров).

Се подразбира, македонската верзија е за луѓето што го разбираат македонскиот јазик каде и да се наоѓаат во светот. Дел од содржините за оваа верзија ќе бидат прилагодени за музичкиот живот во и за Македонија.
На англиската верзија ќе објавуваме содржина за која сметаме дека ќе биде интересна за публиката од регионот што ги вклучува земјите од Балканскиот полуостров (од јужниот дел на Словенија па до европскиот дел на Турција и од Романија до Грција). Секако дека би сакале да бидеме видливи и надвор од границите на нашиот омилен полуостров, па ќе се потрудиме и за тоа.
За македонските изведувачи, автори, промотери, издавачи и сите оние што работат во музичката индустрија, во оваа верзија на веб-сајтот гледаме и нивен интерфејс за споделување информации со јавноста што не го разбира македонскиот јазик. (одлична можност за дополнителна промоција на македонските артисти и музички професионалци кои работат и сакаат да работат надвор од границите на Македонија)

Преземете го пакетот со неколку варијанти на логото на англиски и на македонски јазик. Датотектите се во PNG формат и со транспарентна позадина.

Фејсбук кавер (Cover) (851×315)

За сите корисници на Фејсбук и фанови на Музика нонстоп денес, што сакаат да не поддржат. Оваа илустрација е оптимална за Фејсбук кавер (cover) илустрација.

Банери

за промовирање на Музика нонстоп денес на вашито блог или вебсајт, користете ги банерите во понудените формати.

Топ банер (728×90)

Инстаграм пост (1000×1000)

Клучни информации

Музика нонстоп денес слика за веб-сајтот
 • Датум на раѓање: 7 септември 2023
 • Визија: Сонот е да станеме ултимативниот извор за информации поврзани со популарната современа музика што се создава на Балканот.
 • Цели: Да станеме Billboard.com на и за балканската современа поп музика.

Специфики на списанието

Содржините се организирани во повеќе категории што рефлектираат различни димензии на содржините за музиката што ги креираме и објавуваме.

 • Уредничка содржина
  • Написи, критики, интервјуа и функции кои покриваат широк спектар на музички жанрови и теми.
  • Мислења и колумни од музички критичари и експерти.
  • Музички вести за уметниците, бендовите и индустријата.
 • Мултимедијална содржина
  • Премиери на музички видеа и ексклузивни снимки од промоции и музички настани.
 • Рецензии за албуми и песни
  • Детални прегледи на новообјавени албуми, синглови и музички спотови.
  • Оценки, препораки и критики од музички новинари и критичари.
 • Профили на изведувачи
  • Детални профили на уметници и бендови, вклучувајќи биографии, дискографии и фотографии.
  • Специфики на новите или независните музичари.
 • Покривање настан
  • Прегледи и покривање на музички фестивали, концерти и настани.
 • Курирање на плејлисти
  • Курирани плејлисти со нова музика, песни специфични за жанровите на интерес или тематски селекции.
  • Плејлисти генерирани од трети медиуми од Балканот.
 • Интерактивни карактеристики
  • Музички анкети.
  • Коментарите и дискусиите на корисниците за објавените статии и критики.
 • Музичко откритие
  • Препораки за нови музички искуства.
  • Можности за откривање нови изведувачи.
 • Интервјуа
  • Ексклузивни интервјуа со музичари, продуценти и инсајдери во индустријата.
  • Увид од зад сцената во креативниот процес.
 • Интеграција на стриминг
  • Интеграција со платформи за преслушување музика и споделување песни директно од нашето веб списание.
  • Линкови до надворешни услуги за стриминг за целосно слушање.
 • Жанрови и музички стилови
  • Содржини и препораки специфични за приоритетните жанрови.
  • Рубрики, секции или категории посветени на различни музички жанрови и стилови.
 • Едукативни ресурси
  • Содржини за музичката историја и профили на влијателни музичари.
 • Билтен и услуги за претплата
  • Претплати на билтен за новите содржини на списанието.
 • Интеграција на социјалните медиуми
  • Интеграција на популарните социјални медиуми за споделување содржини и ангажирање околу објавените содржини.
 • Пребарување и навигација
  • Напредна функционалност за пребарување за брзо наоѓање написи, изведувачи, песни, албуми, настани или одредена содржина.
  • Лесна навигација со добро организирани категории и клучни зборови (тагови – ознаки).
 • Дизајн погоден за модерни уреди
  • Дизајн прилагоден за мобилни уреди за беспрекорен пристап до различни модерни уреди, вклучувајќи паметни телефони и таблети.
 • Анализа и увиди на корисничките потреби
  • Алатки за следење на корисничкиот ангажман, популарната содржина и демографијата на читателите.
  • Увиди водени од податоци за подобрување на стратегијата за креирањето на содржината.
 • Повратни информации и опции за контакт
  • Форма за контакт и механизми за повратни информации за прашања и предлози од корисниците.
  • Анкети за собирање повратни информации од корисниците за подобрувања.