Политика на приватност

Условите и правилата последен пат беа ажурирани на 17 август 2023 година

Музика нонстоп денес (Music Nonstop Today) е проект на ВБУ Консалтинг ДООЕЛ. Нашиот веб-сајт е: https://musicnonstop.today

Вашата приватност е важна за нас. Политиката на Музика нонстоп денес (Music Nonstop Today) е да ја почитува вашата приватност во врска со било какви информации што може да ги собереме од вас преку нашиот веб-сајт, https://musicnonstop.today.

Политиката за приватност на личните податоци на веб-сајтот MUSICNONSTOP.TODAY го уредува собирањето, одржувањето, користењето и објавувањето податоци собрани од корисниците на веб-сајтот musicnonstop.today.

Ние бараме лични податоци само кога навистина ни се потребни за да ви обезбедиме услуга. Го собираме со фер и законски средства, со ваше знаење и согласност. Исто така, ве известуваме зошто го собираме и како ќе се користи.

Ние ги задржуваме собраните информации онолку долго колку што е потребно за да ви ја обезбедиме бараната услуга. Податоците што ги складираме, ќе ги заштитиме со комерцијално прифатливи средства за да спречиме загуба и кражба, како и неовластен пристап, откривање, копирање, употреба или измена.

Ние не споделуваме информации за лична идентификација јавно или со трети страни, освен кога тоа го бара со закон.

Нашиот веб-сајт може да се поврзе со надворешни, други веб-сајтови што не се управувани од нас. Имајте в предвид дека немаме контрола врз содржината и практиките на овие сајтови и не можеме да прифатиме одговорност или одговорност за нивните соодветни политики за приватност.

Слободно можете да го одбиете нашето барање за вашите лични податоци, со разбирање дека можеби нема да можеме да ви обезбедиме некои од вашите посакувани услуги.

Вашето континуирано користење на нашиот веб-сајт ќе се смета за прифаќање на нашите практики околу приватноста и личните информации. Ако имате какви било прашања за тоа како постапуваме со корисничките податоци и личните информации, слободно контактирајте не.

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и содржината од корисничкиот агент на прелистувачот (browser user agent) за да можеме да детектираме спам пораки.

Анонимизирана содржина создадена од вашата е-адреса (исто така наречена хаш (hash)) може да се обезбеди на услугата Граватар (Gravatar) за да се види дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Граватар е достапна овде: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, сликата на вашиот профил е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Медиуми

Ако поставувате слики на веб-сајтот, треба да избегнувате да поставувате слики со вклучени вградени податоци за локација (EXIF GPS). Посетителите на веб-локацијата можат да преземаат и извлечат какви било податоци за локацијата од сликите на веб-сајтот.

Колачиња на интернет пребарувачот

Ако оставите коментар на нашата страница, може да се одлучите за зачувување на вашето име, вашата е-адреса и веб-сајтот во колачиња. Овие се за ваша погодност за да не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе оставите друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Доколку сте регистрирани корисник со можност за пристап на некои од заштитените функции на нашиот веб-сајт и ако ја посетите нашата страница за најавување, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога ќе го затворите прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најавување и изборот на екранот. Колачињата за најавување траат два дена, а колачињата со опции на екран траат една година. Ако изберете „Запомни ме“, вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавите статија, дополнително колаче ќе се зачува во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува ID на објавата на написот што штотуку го уредивте. Истекува после 1 ден.

Ако сакате да ги оневозможите колачињата, тоа може да го направите преку вашите индивидуални опции на прелистувачот. Подетални информации за управувањето со колачиња со одредени веб-прелистувачи може да се најдат на соодветните веб-сајтови на прелистувачите.

Аналитика

Ние користиме го користиме сервисот Гугл аналитикс (Google Analytics) – понатаму во текстот ГА, за собирање анонимни податоци за интеракциите на посетителите со нашиот веб-сајт. ГА користи колачиња и други технологии за следење за да собере информации како што се посетите на веб-страниците, времето поминато на секоја страница, користениот прелистувач и уредот и општата географска локација на нашите посетители. Овие податоци се користат за да се разбере однесувањето на корисниците, со цел да се подобри корисничкото искуство и да се оптимизира содржината на нашиот веб-сајт. Ние не собираме лични податоци преку ГА. Собраните податоци се обработуваат во согласност со Политиката за приватност на Google. Со користење на нашиот веб-сајт, вие се согласувате со обработката на вашите податоци од страна на ГА за целите наведени погоре. Може да се откажете од следењето на Google Analytics со прилагодување на поставките на вашиот прелистувач или со користење на додатокот за прелистувач за откажување на Google.

Вградена (Embedded) содржина од други веб-сајтови

Написите на овој веб-сајт може да вклучуваат вградена содржина (на пр. видеа, слики, статии итн.). Вградената содржина од други веб-сајтови се однесува на ист начин како посетителот да го посетил другиот веб-сајт.

Овие веб-сајтови може да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вградуваат дополнително следење од трета страна и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина доколку имате сметка и сте најавени на тој веб-сајт.

Со кого ги споделуваме вашите податоци

За регистрираните корисници, доколку побарате ресетирање на лозинката, вашата IP адреса ќе биде вклучена во е-пораката за ресетирање што ќе биде испратена до претходно наведената е-адреса.

Колку долго ги чуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е за да можеме автоматски да ги препознаваме и одобруваме сите последователни коментари.

За корисниците кои се регистрираат (ова важи за членовите на редакцијата што имаат пристап до заштитениот дел оф веб-сајтот како и комерцијалните корисници што имаат ограничен пристап до заштитениот дел од веб-сајтот) на нашиот веб-сајт (доколку ги има), ги чуваме и личните информации што тие ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги видат, уредуваат или бришат своите лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-страниците исто така можат да ги видат и уредуваат тие податоци.

Ако имате сметка на нашиот веб-сајт или сте оставиле коментари, можете да побарате да добиете датотека со личните податоци што ги чуваме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што сте ни ги дале. Можете исто така да побарате да ги избришеме сите лични податоци што ги имаме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што сме обврзани да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Каде се испраќаат вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматизирана услуга за откривање спам пораки.

Записи за активности (Log Files)

Како и многу други веб-сајтови, musicnonstop.today користи датотеки ао записи за активности. Информациите во датотеките за активности вклучуваат интернет адреси (IP), тип на прелистувач, давател на интернет услуги (ISP), ознака за датум/време, страници за упатување/излез и број на кликнувања за анализа на трендовите, администрирање на страницата, следење на движењето на корисникот околу локацијата и собирајте демографски информации. IP-адресите и другите такви информации не се поврзани со никакви информации што може да се идентификуваат лично.